26 December 2011

Ulat Journal

Assalamulaikum

I love journal. Oh yeah

Biasa kita dengar ulat buku or makna melayunya, suka baca buku. Tapi saya nak tukar sikit, ulat journal. Hehe. Sebab sekarang saya dah jadi ulat journal gara-gara thesis saya. Baru Chapter 1 dah rasa pening-pening lalat. Last week saya dah hantar saya punya Chapter 1 tapi ada banyak yang saya perlu baiki. Memang perlukan pembacaan yang meluas. Saya tak tahulah kaedah saya ni betul atau tak. Tapi nak cari information kena lah banyak membaca kan? Ehm.. hope boleh berterusan. Setahun je lagi tinggal Aini!!! (Ok, ni semangat tuk diri sendiri) :)

Let's continue.. Macam banyak j masa kau kan? Siap boleh mengarang bagai.

24 December 2011

Ok, saya tersentap

Assalamualaikum

Maaf, mungkin ini sesi untuk luahan perasaan.

Saya sekarang sedang rasa tersentap dengan sorang kawan ni. I don't know wether is it istilah kawan atau tak. Ehm.. apa dia dah buat pada saya? Ok sebenarnya dah banyak kali. Dia selalu cakap ikut main keluar mulut dia je. Saya pun tak tahulah, dia nak menegur, sindir atau perli. Tapi rasanya lebih kepada cakap tak jaga hati orang. I know this is wrong to complaint about this in blog. Sepatutnya saya dokan dia berubah. TAPI saya juga manusia biasa. Saya memang tak pandai nak marah-marah. Saya rasa ini mungkin dapat melegakan hati saya.


Needs friend to story.. ehmm

Mungkin akan lega sedikit

21 December 2011

Jarum suntikan

Assalamulaikum..

Tajuk entry hari ini memang ada berkaitan dengan apa yang hendak diceritakan. Saya nak cerita pasal pengalaman saya semalam. Semalam saya ada appointment dengan doktor untuk ambil sample darah. Sebenarnya bukan darah kot, ada sample cecair yang perlu diambil untuk tujuan pemeriksaan. Saya pun tak tanya banyak kat doktor, just follow up appointment. Ini kali ke tiga saya terpaksa skip kelas law sebab appointment asyik jatuh hari selasa je. Memang satu kerugian yang amat sangat. Sebab saya suka kelas dengan lecturer tu. :) Tapi terpaksalah redha je

*Selingan :)

Lama juga saya tunggu untuk masuk unit FHAC tu, then akhirnya nama saya dipanggil. Mula-mula memang saya tak berdebar sebab kat luar bilik tu sejuk sangat sampai saya tak boleh berdiri, kena jalan-jalan sikit. Konon-konon untuk panaskan badan. Hehe. Masuk je tu, saya tengok jarum suntikan dia besar ya amat. Serius besar dari biasa macam yang selalu doktor suntik kat tangan untuk ambil darah tu. Ulang balik, besar dari itu. :( Tengok je jarum tu saya terus berdebar. Saya tanya kat doktor, sakit atau tak. Doktor kata tak. Sikit aje. Dalam hati saya, ehm biasalah semua doktor cakap macam tu. Saya pun selawat banyak-banyak and berusaha rilekskan badan and berusaha untuk lembutkan badan. Sebab saya dah rasa badan saya keras. Then, tak sempat nak rileks, doktor da cucuk. Mula-mula sakit juga, masuk je jarum dah tak rasa apa. Alhamdulillah. Lega hati saya.

Lepas diambil sample, saya dengar doktor cakap tak dapat lagi. Kosong tak ada apa-apa. Saya dah mula gelabah. Tapi dalam hati je la. Luar kena cool. Hehe. tak sanggup rasanya nak tengok jarum tu. Tak sakit tapi psycho kot tengok jarum besar. Then, sorang nurse tu cakap dah dapat. Ada sikit. Lega hati saya. Keluar bilik dengan hati yang riang dan syukur. Just nak tunggu result je lepas ni :) InsyaAllah everything will be fine.

16 December 2011

Motivasi untuk kita

Assalamualaikum

Salam perkenalan buat yang baru mengenali blog ini. Thanks singgah and dropped mesej dekat ruangan chatting. Terima kasih banyak-banyak dan nanti boleh datang lagi :). Blog ni biasa-bisa saja, tak ada yang istimewa. Mungkin dulu blog ini lebih kepada penceritaan harian saya, tapi InsyaAllah sekarang mungkin boleh dijadikan tempat berkongsi ilmu.. :)

Tajuk hari ini, motivasi. Mesti orang kalau dengar motivasi mesti bosan kan. Yelah, benda baik, syaitan suka menggoda kita. 


Saya bukan nak bagi motivasi pada kawan-kawan semua tapi just nak sharing. Dulu masa sekolah, kalau nak ambil peperiksaan besar like UPSR or PMR or SPM, mesti sekolah anjurkan program memantapkan minda, tips menjawab peperiksaan, program sahsiah diri and sebagainya. Instead dekat peringkat universiti pun still ada lagi. Memang kadang-kadang kita mesti bosan sebab dah banyak kali kot kita pergi. "Balik-balik motivasi" " Argh.. modul lagi. Berapa banyak modul nak pergi ni?

Tapi, ada tak kita fikir " Banyak dah program sana aku pergi, program sini aku pergi, muka wajib hadirlah aku ni. Tapi still tak berubah pun, macam ni juga" So, why kita still lagi macam ini? Saya tak ada jawapan sebab jawapan ada pada diri kita sendiri. Kita yang set mind kita samada nak terima kebaikan atau keburukan. Yes, the point is NIAT. kalau niat kita baik, kita akan merasa nikmat yang Allah berikan untuk kita.   So, cuba kita mind-set diri kita "Aku pergi kerana Allah, aku yakin ada sesuatu yang Allah ingin berikan padaku"  InsyaAllah mesti kita akan rasa perbezaannya.



Saya pun still banyak lagi perkara nak kena belajar dalam memotivasikan diri dan berfikiran positive. So, apa yang saya buat. Setiap hari saya akan dengar motivasi dari phone saya. Tak kisahlah 5-10 minit. Lagi lama lagi bagus. Saya download mp3, program motivasi dari slot di IKIM. Tak kisah kalau kita ulang lebih 10 kali sebab manusia ni kan mudah lupa dan lalai. Itu cara saya. Kalau ada alternative lain, kita boleh sharing :)

Wassalam




10 December 2011

Hidup di dunia..

  • Hidup di dunia, bersyukur dengan orang yang menyakitimu, kerana dialah yang meningkatkan ketabahan hatimu.
  • Hidup di dunia, bersyukur dengan orang yang menipumu, kerana dialah yang meningkatkan pengetahuanmu.
  • Hidup di dunia, bersyukur dengan orang yang tak mengendahkanmu, kerana dialah yang memupukmu berdikari
  • Hidup di dunia, bersyukur dengan orang yang menjatuhkanmu, kerana dialah yang menghebatkan keredibilitimu
  • Hidup di dunia, bersyukur dengan orang yang menyeksamu, kerana dialah yang menguji kesabaranmu.


Di dalam semua perkara, niat kerana Allah, mencari redha Allah, bukan mencari penghargaan manusia.

03 December 2011

5S dalam Islam

Assalamualaikum

Mahu mulakan kebaikan?

Mahu membahagiakan orang?

dan.. dan..Mahu mencari keredhaan Allah?

Mari kita mulakan kebaikan dengan 5S.. oh yeah :)

1. Senyum

2. Sapa
3. Salam
4. Sopan
5. Santun

Moh lah kita :)
InsyaAllah boleh

30 November 2011

Sedekah atau tidak

Assalamualaikum

Pasti semua orang pernah bersedekah kan? Sedekah ialah salah satu sifat terpuji. Dengan bersedekah, kita dapat membantu mereka yang dalam kesusahan. And the most important, dengan bersedekah, rezeki murah, panjang umur dan dapat menolak musibah kerana penerima akan mengucapkan Alhamdulillah sebagai tanda penghargaan. 

"Tidak akan pernah berkurang harta yang disedekahkan kecuali ia bertambah… bertambah… bertambah"

Masa sekolah rendah lagi, cikgu-cikgu dah ajar kita untuk bersedekah. Masa sekolah dulu, setiap kali ada kawan-kawan sekolah yang ada ahli keluarga meninggal dunia, cikgu atau pengawas akan datang dari kelas ke kelas untuk minta kutipan derma untuk bagi sumbangan kepada ahli keluarga si mati. 

Saya pasti semua orang memang ada niat untuk bersedekah. Ada antara kita mesti fikir "Aku sendiri pun sempit, macam mana nak sedekah" Ya, saya pun pernah ada perasaan macam tu. Bersedekah tak semestinya hanya dengan bantuan wang semata-mata. Mungkin dengan cara menghulurkan tangan dengan menolong orang yang memerlukan juga dianggap sedekah. And the most important is KEIKHLASAN. Tak guna kita membuat kebaikan hanya untuk mengejar pangkat dan nama. Bila kita bersandar pada pangkat dan nama, bila suatu hari pangkat itu hilang, maka hilanglah tempat kita bersandar. Jika kita bersandar pada Allah, bila kita dalam kesusahan, Allah itu sentiasa ada dengan kita. Ya, keikhlasan itu penting.

"Janganlah kamu takut kepada kemiskinan kerana membelanjakan harta di jalan Allah"

Berbalik kepada niat. Kita memang ada niat untuk bersedekah. Then sampai satu masa tu, kita pergi dekat mana-mana, samada bus stop, pasar mesti ada orang duduk sambil hulur bekas untuk minta wang. Then, masa tulah kita akan fikir "nak bagi duit atau tak", "orang ni datang sini sakit-sakit mesti ada agent bawa", "ishh.. tengok larat je, tak nak cari kerja ke". Serius, saya pun kadang-kadang ada fikir macam tu. Sebenarnya, masa ni lah keikhlasan kita diuji. Apa salahnya, kita beranggapan baik, selagi kita mampu, apa salahnya kita hulurkan sedikit sumbangan dengan hati yang ikhlas. Sama-sama kita praktiskan, InsyaAllah Allah permudahkan :)

Senyum juga sedekah :)


Salam Maal Hijrah 1433

Assalamualaikum..

Minta maaf kepada teman-teman rapat sebab berminggu juga blog ni di privatekan. So, awak yang cantik-cantik tak dapat nak baca. Sebab apa di privatekan? Oh ye, saya perlukan masa untuk timbang baik buruk dalam banyak perkara.

Banyak yang saya fikirkan, the most important, apa tujuan saya berblog. Dulu, just suka-suka and ikut trend and paling penting masa tua-tua nanti banyak kenangan yang boleh  dimbas kembali. Konon-kononnya, nanti anak cucu boleh kenal lah saya ni macam mana kan? Then satu hari saya pikir, apa manfaat yang saya boleh bagi pada generasi saya akan datang? (dengan izin Allah).  Just diari? and what the input from what they read? Ehmm..

So, mungkin saya akan buat banyak perubahan pada blog ni. Harap dapat memberi manfaat pada pembaca. Thanks kawan-kawan sebab kamu semua sayang saya. Ececeh.. :)

Thinking of it

"Sesungguhnya Allah sayang pada orang yang dapat memberi manfaat kepada yang lain"

And harap dapat memberi sokongan yang berterusan :)

Salam Maal Hijrah utuk semua.


01 November 2011

Irma, Fizo dan IM Hassan

Assalamualaikum..
Salam sayang juga untuk semua ;)

Semalam tak dapat datang kelas Arab sebab ada lawatan kelas ke Putrajaya. So, tak dapat jumpa ustazah yang cantik itu. Ehm.. So, kawan yang datang bagitau ada home work and die email format untuk projek video. So, bukak la email tadi.

See! gambar siapa?

Memang sempoilah ustazah. Gambar yang tengah tu yang tak tahan. Macam sama je minat kita. Hehehe..


*Muka senyum

30 October 2011

Jom Cycling!!


Assalamualaikum

Last week on 23 Oct 2011, aku dan kawan-kawan yang agak dah berkurun lamanya tak cycling tetiba nak join program Kayuhan Cinta Desa anjuran kolej kami bertempat di Kapar, Klang. Serius. Memang da lama tak mengayuh. Agak menarik juga program ni sebab yang pertama dapat kupon aktiviti (semestinya, itu objektif utama) and dapat t-shirt cantik!!! Hehe. Means, ada perasaan lagi nak pakai next time. :)




Muka-muka ceria di pagi hari. Kita tengok lepas ni :)

Ramai yang join aktiviti ini. Ada la dalam hundred lebih. Basikal ada 55 buah je. So, dia wat 3 round. So, setiap orang dapat merasa cycling. Apa yang menarik juga dalam program ni, kita cycling di kawasan kampung. Then, sambil menunggu turn untuk each round, ada program selingan. So, tak lah bosan kan. Tapi ada juga bosan. Hehe sebab aku dapat turn yang last sekali. 


Melawat pusat peliharaan ayam kampung. Project R&D. Ok, nama common die, reban ayam. Hehe. tapi serius tak busuk.

 Then, tempat buat tempe. Masing-masing lapar sebab masa ni da tengahari. Then, around 12 tengahari turn aku and my friend Cici. Pukul 12 ok. Jauhnya dalam 6 km lebih.



 Bermulah lah perjalanan kami. Sempat lagi aku amik gambar masa tengah cycling. Ni kalau trainer kami nampak confirm kena marah. Sepanjang perjalanan tak rasa penat sangat sebab santai je. Cuma panas terik matahari sahaja. So, yang guide kami darAssociated Cyclosportif Trekkers (ACT).


Ini mereka :) Nak join mereka anda mestilah tidak merokok. Itu syarat utama. Tak tipu.

So, hampir dalam 40 minit perjalanan sahaja, ini hasilnya :)

Yang tangan putih tu Cicy, yang itam berbelang tu confrimlah aku. Serius, dah seminggu tak hilang lagi.

Muka hitam. Cicy still putih walau berpeluh. Jealous juga. Hope lepas ni ada lagi program macam ni. Memang ejoy. Oh yeah. Saya seronok :)


20 October 2011

Tangan Berdakwat angkara MP 258

Assalamualaikum..

Ok, petang tadi baru ambil printer sebab baru pasang CISS. External ink tank tu. Sampai bilik memang teruja nak cuba is it ok or not. Firstly, ok. Then second print, ok. Lepas tu, photostat pula. Ok. Siap try photostat colour lagi. Semuanya ok.. Ok, ok dan ok.

Kemudian, tiba waktu malam, printer tetiba buat hal. Memang menguji kesabaran. Asal print je, dia kata Ink cartridge not installed properly. Try la bukak tengok apa yang tak kena, buka and pasang semula cartridge tu. Then, off balik printer. Sehingga dekat sepuluh kali buat cara yang sama, still dia kata cartridge tak install properly. Ok, then try tengok tutorial and forum kot-kot ada cara nak baiki. Kali ni, line internet pula slow. Akhirnya, aku fed up. Sekarang jam 12.49 a.m. Dari pukul 11pm menghadap printer tu tadi.

Apa-apa pun, moga ada keajaiban berlaku pada printer ni esok. Kalau tak boleh juga, terpaksa lah jumpa abang yang pasang benda alah tu. Ehmm...

* Biasa baiki printer orang, ok je. Baiki printer sendiri pula tak boleh. Dugaan
* berapa banyak OK da.....

15 October 2011

Masa Minimum Untuk Gosok Gigi :)


 
Gosok gigi? Ya, ya betul tu


Ibarat blog kesihatan dah blog ni. Lepas entry pasal cacing dulu, serius ranking blog naik sebab seekor cacing dalam perut. Euww.. geli. Ok tetiba terasa geli-geli dalam perut.. Erkk

Liat betul

Berbalik kepada topik asal, pernah tengak cerita The Dr. Oz Show? Serius aku pun tak pernah tengok. Tapi baru ni TV Al-Hijrah ada tayang cerita tu, tapi tak pasti hari and waktu apa. Aku kenal pun sebab tengok cerita Oprah tu, sebab dia jemput Dr. Oz dalam salah satu episod dia. So, apa kena mengena Dr Oz dengan gosok gigi ni? Nampak macam dah ke laut je cerita ni. Aisyyy


Menurut Dr Oz, tempoh minimum terbaik untuk anda menggosok gigi ialah 2 minit tau. Korang pernah kira berapa lama korang gosok gigi. Masa sekolah dulu kakak misi ajar, 10x kekanan, 10x kekiri and sebagainyalah kan? Tapi tak pernah pulak terpikir nak set masa kan? Ok, mulai sekarang sila set masa and buat lah apa-apa yang patut untuk masa gosok gigi tu. Menyanyi ke? Agak-agak boleh tak? Erk.. tersembur..  :)

Enjit-enjit semut, siapa sakit naik atas.. lalala and lalala

Nak bukti? Tanya Dr Oz. :)

07 October 2011

Saya baru belajar Adobe Photoshop

Assalamualaikum, selamat pagi, selamat tengahari, selamat petang, dan selamat malam kepada anda-anda semua dan kepada anda yang bernama Selamat. Hehe. 

Ok, saya mengaku saya memang tak pandai Photoshop.Ngee.. Sebelum ni just memandai mandai guna je. Sebab tuan kedai masa beli laptop dulu yang install. Orang suruh install AutoCad tapi die install CS4. Sampai sudah aku tak install AutoCad lagi. Hehehe. 

Semalam ada kelas  Adobe Photoshop anjuran kolej ngan bayaran RM5 sahaja. Ok kan? Tapi just belajar basic2. Tapi kira ok lah dapat juga ilmu baru. Sebelum ni just belajar sendiri-sendiri je. Kalau bersifu ni lain sikit ilmunya. Ada tempat bertanya. Tak gitu? Then dapat makan nasi minyak lagi. Macam tau-tau je perut lapar.

 Tenaga pengajar terdiri dari Kak Mira and Kak Bai =)

Ok, gadis berbaju biru itu kakak aku. Sory gambar anda jadi eksperimen. Bila tengok  ni, rasa macam budak tadika main lukis-lukis plak. Siap ada corak rumput and bintang bagai. Ini masa sesi Kak Mira. Dia ajar cam mana nak guna basic tools.

Ini pulak sesi Kak Bai, dia ajar macam mana nak edit gambar. Aku tak taulah cantik tak aku edit ni. Hehe. Muke mak tu tau.. :) InsyaAllah lepas ni boleh lah explore sikit-sikit. 

*muka senyum*




05 October 2011

Kelegaan


Assalamualaikum.

Alhamdulillah sesi krit untuk pembentangan proposal tajuk thesis hari ini berjalan dengan lancar. Memang satu kelegaan yang teramat. Hehehe. Rasa macam nak ambil SPM dulu. Tapi serius malam tadi hati tak tenang. Bangun pagi kecut perut sebab takut proposal kena reject. Mana tak kecut, dengar senior-senior cakap dulu diorang ramai kena reject. Then kena wat sesi krit kedua pulak. Tapi syukur selepas jumpa panel, Dr. Zainal ngan Prof Mukhtar, tajuk tak kena reject cuma kena ubah method dia. Classmates lain pun dapat tajuk yang diorang nak. Memang semua muka senyum  je pas keluar bilik. Malam ni semua orang tidur lena rasanya. Hehehe

Semoga Allah  permudahkan kami untuk hari-hari yang mendatang. Amin

*Tajuk yang dah dapat approval: Internet Business Marketing on Property :)

03 October 2011

Updated 3 October 2011


Assalammualaikum

InsyaAllah esok ada appoinment dengan doktor jam 8 pagi. Tapi tak tahulah sempat or tak tiba tepat waktunya.  Harap semuanya berjalan dengan baik. Semoga Allah permudahkan :)

Ok, hari ni dapat assignment law. So, cabut undian dapat case bawah ni, punya lah malas nak salin. Gunakan teknology yang ada sebaiknya. Hehehe


So, dapat turn No 2. Group members : Nani seperti biasa and Al-Syafiq juga seperti biasa. Hehe

Wassalam

"Perjalanan dakwah tiada penghujungnya, kita bukan pemula dan bukan juga penghujung, tetapi penyambung, maka jangan hentikan perjalanan tetapi teruskan berjalan"

28 September 2011

Sakit


Sakit merupakan rahmat bukan seksa. Allah berfirman “Mengapa Allah akan menyiksamu, jika kamu bersyukur dan beriman Dan Allah adalah Maha Mensyukuri lagi Maha Mengetahui.” (an Nisaa:147).

Orang sakit yang bersabar akan mendapatkan pahala dan ditulis untuknya bermacam-macam kebaikan dan ditinggikan darjatnya. Rasulullah Muhammad Saw bersabda, “Tiadalah tertusuk duri atau benda yang lebih kecil dari itu pada seorang Muslim, kecuali akan ditetapkan untuknya satu darjat dan dihapuskan untuknya satu kesalahan.” (HR. Muslim dari Aisyah ra).

Semoga Allah permudahkan jalan dan urusanku dalam menempuh ujian yang Kau berikan. Amin

Semoga hari-hari akan datang di kabarkan berita yang menggembirakan :)

*Save the date*

20 September 2011

Muslimah

Assalamualaikum

Seorang muslimah dilahirkan ke dunia ibarat sebutir permata, apabila digilap akan memancarkan kilauan cahaya. Apabila diletak di tempat yang mulia akan disanjung sebagai permaisuri. Apabila dibekal dengan ilmu di dada akan menjadi cendikiawan bistari. Seorang muslimah akan dikenang sebagai suri sang jejaka, menjadi ibu kepada puteri dan putera dan menjadi pertiwi seisi buana.

Subhanallah, hari ini dapat lecturer baru mengajar 3rd languange, Bahasa Arab. Ustazah tersebut sangat cantik dan comel. Kagum dengan ciptaanNya :)

19 September 2011

Bagai pungguk rindukan bulan

Assalamualaikum


*Alkisah tentang bulan tak ada sebenarnya dalam entry kali ini*

Alhamdulillah, sekarang sudah masuk semester baru. Cuti semester yang lepas sibuk bekerja menjana ekonomi negara. Ngee. Hari ni pun sudah selesai submit proposal untuk Final Year Project (FYP). Syukur sangat-sangat. Tapi debaran untuk sesi krit pula akan menyusul seminggu lagi. Moga dapat buat yang terbaik and proposal tak kena reject. Wah.. sangat gerun.

Ok, minggu ni rasanya nak balik kampung, memang dah homesick sangat-sangat. Hehe. Harap semua berjalan dengan lancar. *home sweet home* ngeee..

Ok, Sekian dulu dari bilik berita. :)




09 May 2011

Jari halus dan kucing

Assalamulaikum 

 Ehem ehem. Perhatian perhatian !! Ngee...
Sudah lama rasanya tak menulis dalam blog yang kurang kasih sayang ni. Kesibukan diri menjawab paper final membataskan idea untuk menulis. Cewah. Bajet penulis terkenal. Haha. Pejam celik pejam celik, Alhamdulillah sudah selesai semuanya. Berdebar pula menanti result. Hope capai sasaran. Amin. Kepada kawan-kawan hope jaga diri baik-baik cuti 4 bulan ni. Kalau rasa nak kawin jangan lupa jemput. Aku menjangkakan, kawan-kawan aku semua akan mengalami kenaikan pipi akibat cuti lama ni. Apatah lagi sempat sambut Aidilfitri. Aku pun sama. Keberangkalian untuk menternak lemak adalah 90%. Haha. 

Aku sebenarnya tak ada idea nak tulis apa-apa sebab tak sabar menunggu saat esok. Hoorey!!!.. Balik kampung!!! Hehehe

Apa-apa pun enjoy la dengan picture si Maru ni, Kucing dari Jepun paling glemer abad ini. Hehe. 





Sedaya upaya nak masuk dala kotak. Tak sedar diri tu sangatlah gemuk.


 Aiyoh.. sangat comel :)


Maru sangat obses dengan kotak. I don't know why. 
*harap Maru selamat dari Japan tsunami*
:)

Mutiara kata untuk cuti sem ni

"Kurangkan berat, tambahkan senyuman"

Hehe

Wassalam

23 April 2011

Di pagi Ahad

Bangun pagi-pagi, gosok gigi.. Lalala.. 
Bangun pagi-pagi, makan murtabak maggie... Lalala lagi

Wah, nampaknya sungguh happy pagi ini. Pagi-pagi bapak kol tanya hari apa exam. Terharu. Lagi terharu bila bapak suruh balik 30 hb. Rindu katanya. Ok, sayu rasanya di situ sebab dah lama tak balik akibat kesibukan assignment. Mujur ada gap seminggu untuk paper seterusnya. Ok bapak, tunggu anak kesayanganmu pulang. Cewah


Agenda untuk Ahad ini:
* Siapkan literature review untuk proposal
* Study building services biaq peghabeh

Sekian :)

15 April 2011

Proposal oh Proposal

Salam semua. Good morning. Sobahan Nur..  :)

Currently tengah bingung untuk submit thesis proposal. Next week nak kena submit tapi tajuk tak dapat-dapat lagi. Diri ini belum lagi masih membuat kata putus untuk decide tajuk yang mana. Wake-up Cik imanis!!! Puk..puk.. Aduh, sakit sudah pipi yang comel ini. Hoho.

Memegang kepala untuk cuba memerah otak gamaknya T_T

Walaupun ini hanya assignment tapi lecturer suruh pilih tajuk yang bener-bener mantop gitu sebab boleh terus proceed next sem. Sebut pasal thesis rasa cam da nak grad pula kan. Cepat je kan masa berlalu. Tak sabar nak pakai topi. Dulu masa diploma tak pakai topi pun. Tak best. Dahlah baju besar. Leher baju asyik terlondeh kle belakang je. Rasa macam comot je time tu. Tapi tak pe, comot-comot pun tetap maneh. Hehe. Perasan gitu. Ok lah nak teruskan membaca journal. Semoga aku semakin rajin. :)